Unable to run Engine Prime Since Version 1.1.1


#1

Are there plans to fix Engine Prime’s issue with the Windows My Music folder location?

This has been an issue for me since version 1.2.

I posted the issue a few months ago. But no one responded.


#2

I use the My Music folder in Windows (although I do have it directing to a folder an an external drive) without issue. What is going on in your scenario?


#3

I’m not so sure now lol!

At first any version of EP 1.2 or higher would not run on my PC. This is a Windows 10 machine and I have 2 drives installed, one for the operating system (C:), and another for music, downloads, and documents (D:).

EP 1.2.x would not run for me with the “Music” system folder moved to the D drive, but when I put the Music System Folder back in the default location, EP would run fine.

I tried again today by installing EP 1.2.2 and it still would not run. I then moved the music files to a temp folder and restored the default location of the Music System folder and EP ran without issue. I then moved the Music System folder back to the D drive and for now EP is still running.

So I’m not sure but we’ll see if it continues to run.


#5

Are you still having this issue? Try messing around with the Microsoft C++ Redistributable updates. Can’t confirm this will work, but try deleting the outdated ones and installing the latest versions. I had an issue with Engine Prime not working at all on my Windows laptop, but after a complete clean and reinstall it worked fine, and it also didn’t install as many of the C++ Redistributable updates.


#6

Hello Jeff. Yeah so far still running. I havent added any files yet though. Im going to use an external drive for the master database so we’ll see.

When i first started having the issue, i tried everything including messing around with the c++ redistributions to no avail.

I’ll keep you posted on any further issues I encounter.