Some Cover Art Not Displaying

About 30% of my library does not show the Album Artwork in Engine Prime or on the players. The artwork displays fine in Rekordbox, Media Player, Serato, Rekord Buddy, and Traktor.

Right clicking and choosing Re-Import Track Information and re-analyzing do not fix the issue.

EDIT

Figure out the issue. Engine Prime does not support Artwork for files with multiple covers attached. Going through all of these tracks with MP3Tag to fix the artwork is gonna be a pain, but at least this problem is solved.

Muiltiple covers? I didn’t even know that was a thing!

What are you using to add multiple covers?

MP3Tag, for example! :wink:

1 Like

I’m not adding them. These tracks were all purchased from Beatport and Juno.

Beatport include multiple images now.

1 Like

I think it will be a fair feature request to support this kind of artwork in Engine Prime and OS in the ecosystem and let Engine Prime / Engine OS use the first available artwork for its own use. Might even show more artwork in the press and hold info screen then.

I don’t have encountered it as issue, but you got my like when the request is created!

I have tracks with multiple covers but I never noticed this. I’ll keep an eye out.

I use the awesome Mp3Tag too (there is a Mac beta if anyone is interested).

Although my tag editor supports it, I can’t really think of a scenario where multiple covers would be required.

Another bug in Prime to fixed at some point then.

I use a Mac, and use Yate - I find very good indeed.

1 Like